Forslag til letbane Kolding – Billund

Et konkret ideoplæg til letbaner i Trekantsområdet kan blive virkelighed.

To baneingeniører har udarbejdet et Ideoplæg til en letbaneforbindelse imellem Kolding og Billund.

Arbejdsgruppen Kolding Letbane og LP Rail ApS har med bistand fra advokat, revisor, investeringsrådgiver og en ekspert i myndighedsbehandling udarbejdet et konkret forslag, som er blevet forelagt de berørte kommuner denne sommer.

På et møde d. 8.5.2006 med Kolding Kommune blev der udtrykt interesse for ideen, endda med forslag om tilføjelse af ekstra letbanelinier imellem Billund og Vejle samt Vejle og Kolding. En måned senere blev man enige om at lægge idéen frem i både kommunens Plan- og Visionsgruppe den 12.6.2006, samt i kommunens Planlægningsudvalg den 26.6.2006.

Der blev også taget kontakt til Ny Billund og Ny Vejle Kommuner, som begge har udtrykt sig positive overfor idéen. Sideløbende hermed blev der holdt møder med Billund Lufthavn og med energiselskabet Trefor, som begge har udtalt sig positivt overfor idéen.

Trekantområdet Danmark vil følge projektidéen fra sidelinien, men har også udtrykt sig positive til at påtage sig en koordinerende rolle imellem de tre nye berørte kommuner, samt at holde de 14 folketingsmedlemmer valgt i området løbende underettet.

Seneste nyt

Desværre har kommunerne lige nu valgt at henlægge sagen til 2007-2008. Det skyldes at det ikke helt uventet har været svært at finde en finansiering. Gruppen bag projektet arbejder dog videre med ideen, herunder muligheden for OPP-finansiering.

Projektidéen kan i ventetiden blive modnet og videre-udviklet. Lokale politikere vil på et tidpunkt se store muligheder i projektet. I Århus så trafikrådmand Peter Thyssen mulighederne med en letbane og med sit ‘gå på mod’ har han nu skaffet regeringens støtte til finansiering af en VVM-analyse.

Tilbage til Byen ud af boksen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *