Odense på skinner

Odense letbaneplan på skinner

Borgmester Jan Boye forventer at den første letbanelinje i Odense er klar i løbet af 2016. Dermed kan Odense blive letbaneby nummer to i Danmark. En ny forskerby skal anlægges i forbindelse med Syddansk Universitet og et nyt supersygehus i Odense. Freja Ejendomme A/S der ejer den grund som forskerbyen skal opføres på ønsker at Odense kommune får bygget en letbanelinje fra Banegården til sygehuset og universitetsområdet.

“Vi kan godt gå i gang med projektet uden en letbane, men kommer den ikke, vil det gøre vores produkt langt mindre bæredygtigt, og det vil vi som ansvarlige ejendomsudviklere være meget, meget kede af” udtaler Administrerende direktør for Freja Ejendomme Mads Bjerre til Fyens Stiftstidende. Tidligere har Region Syddanmark der snart starter opførelsen af det nye sygehus syd for den kommende forskerby forlangt en letbanegaranti af Odense kommune.

Borgmester Jan Boye understreger at letbaneplanerne i Odense bliver fulgt til punkt og prikke og udtaler til Fyens Stiftstidende: “Det er vigtigt, at der kommer en bæredygtig transportform til og fra området. Det er der lavet en plan for, og jeg forventer, at linjen er på plads i løbet af 2017”. – Borgmester Jan Boye, Odense kommune